Edyta Geppert wraz z zespołem Kroke i Krzysiem Herdzinem uświetnili 21. Galę wręczenia statuetek Teraz Polska;-)))))
Zaczęli mocnym uderzeniem - opowieścią o Anatewce, którą każdy ma. W sobie, w sercu... każdy inną i każdy SWOJĄ. Krainę, która żyje już tylko w pamięci. I na przekór cicho płynącym łzom - Pani Edyta zawirowała w tańcu, energetycznym, wesołym, przy śpiewie Kukusia w tle;-)))
Finezyjnym przerywnikiem pomiędzy nagradzaniem kolejnych laureatów okazała się piosenka "To się nie sprzeda..." )))) Wszak na tej sali wszystko pięknie się sprzedaje...
Na zakończenie Gali zaplanowano minirecital Edyty Geppert. Ale zanim to nastąpiło, niespodziewanie zaproszono Ją na scenę... i... kompletnie zaskoczonej wręczono...
Honorową Statuetkę i dyplom Godła Teraz Polska za olbrzymi wkład w kulturę muzyczną kraju!!!!!!
Bo jest Najlepszą Marką w Polsce;-))))))
Dodam, że nagrodę w tej kategorii wręczano pierwszy raz - i pierwszą laureatką została Edyta Geppert ))) Interpretatorka Ludzkich Marzeń, jak to pięknie została zapowiedziana;-))))
No bo któż - jak nie Ona...;-)
Mamy Artystkę, która jest Najlepszym Polskim "PRODUKTEM"...;-)))))) HURRRAAAA!!!!! )))
_________________ * Gwiazdka *
Ostatnio zmieniony przez Gwiazdka 11 Cze 2011 11:17, w całości zmieniany 2 razy
Ufff, odespałam z lekka te emocje, chociaż - nocka z głowy z wrażenia;-)) ale mogę wreszcie coś dopisać na temat samego występu i prezentowanych utworów.
Publiczność bardzo ciepło przyjmowała każde pojawienie się Pani Edyty na scenie; szmerek zadowolenia, uśmiechy na twarzach, potężne brawa;-))
Artyści zaprezentowali kilka utworów z programu "Śpiewam życie", również prezentowany zimą w Kongresowej Hymn Przewodni Edyty Geppert - "Nic nie muszę" (ach, jak oni to pięknie wykonują!!:-) i na zakończenie... "Ciałko" !!!! I tu mnie wbiło w ziemię dokumentnie. Matko, jak to pięknie wykonali!!!! Z bluesa zrobił się uroczy swing, maestro Herdzin tak pięknie "pociągnął z klawisza", Kroke tak pięknie włączyło się w akompaniament... Jak oni to robią???? Dostają materiał w dniu koncertu, mają 10 minut próby na przygotowanie utworu - po czym wychodzą na scenę i grają tak pięknie, jakby całe życie miało od tego zależeć... Bezbłędnie, z perfekcyjnym wyczuciem, na bieżąco malują dźwiękami takie obrazy, że człowiek siedzi, słucha i tylko się modli, aby to trwało jak najdłużej...
Niesamowici Artyści!! Edyta "Teraz Polska" Geppert, Krzysztof "Czarodziej Klawiatury" Herdzin i Kroke "Najlepszy Krakowski Zespół Eksportowy"...
Dziękuję Gwiazdko za te przemiłe nowiny.
Gratuluję Pani Edycie zaszczytnego wyróżnienia i nadania godła promocyjnego Teraz Polska, tym bardziej, że otrzymanego w obecności muzyków z KROKE i Krzysztofa Herdzina. Generalnie Ci wspaniali Twórcy, każdy z osobna mógłby „łyknąć” większość dostępnych w Polsce wyróżnień, gdyby ktoś ich dorobek sensownie ocenił, pomierzył i poważył. Z drugiej strony nie mam żadnego dyskomfortu, że wszelkie media jak cenną miksturę dawkują informację o ich artystycznym życiu. Wiem że są, występują, jak mogę to jestem na koncertach, zbieram krążki z ich muzyką.
A Edyta Geppert . Jej przyznałbym nagrodę nawet w dziedzinie medycyny naturalnej. Jej recital jak łyk wody ze źródła, gasi pragnienie, chłodzi (jak trzeba rozgrzewa), uwrażliwia smak, a przede wszystkim wypłukuje ślady po medialnej melasie, która człowiek chcąc, nie chcąc, wchłania codziennie w zatrważających dawkach. Zresztą gdyby dobrze przycisnąć organizatorów koncertu w Ciechocinku, to na pewno potwierdziliby moją roboczą hipotezę na temat wszystkich przesłanek towarzyszących zaproszeniu Edyty Geppert z recitalem do tego miasta-uzdrowiska. Tylko o tym cichosza. Fiskus tylko czeka, by dołożyć Panie Edycie podatek, również ten od usług medycznych.
Pozdrawiam przedwakacyjnie.
Na stronie Fundacja Polskiego Godła Promocyjnego zostało zamieszczone ponad godzinne video z Gali „Teraz Polska”. Czytając wcześniej relację Gwiazdki z tego wydarzenia z bijącym sercem zabrałam się do oglądania, lecz niestety... cały występ Edyty Geppert i towarzyszących jej muzyków został wycięty(!). Na pocieszenie polecam krótki fragment zaczynający się od 1:07:40.
W TVP1 - 13.06.2011 r. o godz. 23:20 ma być nadana relacja z Gali, jednak sądząc po czasie trwania programu, na pewno nie będzie w nim tego, co każdy z nas chciałby zobaczyć. Póki co pozostaje radość z uhonorowania Edyty Geppert tym prestiżowym i zupełnie nietypowym jak dla artysty wyróżnieniem oraz 2 piękne zdjęcia Artystki zamieszczone w galerii. Gdyby ktoś z Was wypatrzył zapowiedź występu Edyty Geppert (wciąż mam nadzieję, że TVP kiedyś go jednak pokaże) to niech woła!!!!!!!
Do głowy by mi nie wpadło ze mogło być inaczej. Straszna szkoda że nie będzie można tego zobaczyć w końcu nawet tę samą piosenkę można oglądać bey końca jeśli wykonuje ją Pani Edyta...