Na dzień dobry po wakacjach NOWA PŁYTA !!! Super !:)
Po tytule można się domyśleć, że utwór "Nic nie muszę " też chyba zagrzewa na płycie swoje miejsce:)
W zapowiedziach premier na stronie EMI Music Polska znajdują się już - wraz z projektem okładki i listą utworów ! - informacje o nowej płycie "Nic nie muszę - 25 Lecie"
Myślę, że warto zajrzeć na stronę Pani Edytki, piękna zapowiedź płyty, którą znamy już z youtube.com..
I nie zapomnijcie zajrzeć do działu "DYSKOGRAFIA", gdzie są przepiękne (chociaż małe) zdjęcia no i... nareszcie mamy wszystkie teksty z nowej płyty!!!
Super!
Dziękuję bardzo twórcom strony!
Pozostaje już tylko czekać na piątek!
Ale macie dobrze ja dzwoniłam dzisiaj do Empiku u mnie w Bydzi i powiedzieli, że jeszcze nie mają i mam się skontaktować z nimi jutro po 13 to może będą coś wiedzieli no ale jakoś trzeba wytrzymać a Wam życzę miłego słuchania
Ano co poniektórzy mają to szczęście ogromne mieszkać w Krakowie czy Warszawie, gdzie płyty już w Empikach są wyłożone, zupełnie oficjalnie - można tam wpaść, złapać z półki beżowe pudełko - i lecieć do domu jak na skrzydłach, żeby słuchać, słuchać, SłUCHAć!!!!!!!!!!!!!
Pamiętacie rozmowę z Panią Edytą w Radiu TOK FM, w listopadzie dwa lata temu?? Wówczas na początku audycji przez telefon Seweryn Krajewski publicznie obiecał, że skomponuje coś dla Pani Edyty... Iskierkę nadziei w duszy zapalił, że kiedyś-tam, kiedy - nie wiadomo, ale coś ładnego stworzy... Przez myśl mi wtedy nie przeszło - a sądzę, że i wielu z nas, że to będzie materiał na całą płytę!!!!! No i mamy ją, jest!!!! Tak pięknie zrealizowana, tak różnorodna muzycznie i tematycznie... Tak przepięknie zaranżowana... Każda piosenka to arcydzieło! Przewijają się różnorodne brzmienia, rytmy, idealnie ujarzmiony ocean dźwięków...
Jeszcze nie wiem, która piosenka na mnie zrobiła największe wrażenie... Ale jestem ogromnie szczęśliwa, że powstała taka produkcja!! W oceanie chłamu i miernoty wciskanemu nam co dnia, nagle mamy PIOSENKI - z mądrymi tekstami, ze wspaniałą muzyką, genialnymi aranżacjami Krzysia Herdzina... no toż to cudo!!!!
Wiecie co? Pani Edyta jest prawdziwą Dobrą Wróżką... Pamiętacie nasze rozmowy o naszych pragnieniach i marzeniach?? Marzyła nam się płyta koncertowa - dostaliśmy :)) potem - "o jakby to było cudnie mieć płytę nagraną z Kroke..." - i dostaliśmy :)) Potem - "a jakby było pięknie usłyszeć głos Pani Edyty w takiej rozbudowanej oprawie instrumentalnej..." I mamy!!!!!!
Ech, za dużo tych emocji jak na jeden dzień... dziś jest prawdziwe ŚWIęTO!!!!
Lecę słuchać dalej...
_________________ * Gwiazdka *
Ostatnio zmieniony przez Gwiazdka 08 Paź 2008 08:44, w całości zmieniany 1 raz