Wysłany: 15 Mar 2008 08:46 Piosenki Mąż ideał - POLSKIE ŻYCIE - Poszukuje!!!
Z kąd można dostać, zamówić, ściągnąć, piosenki Mąż ideał oraz POLSKIE ŻYCIE, bardzo mi się podobają na koncertach a nie mogę sobie ich w domku posłuchać, może ktoś z was ma ???
Michał Ziarno [Usunięty]
Wysłany: 17 Mar 2008 10:02
Piosenka "Mąż ideał" nie została dotąd wydana na żadnej płycie. Niewykluczone, że jeśli pani Edyta wyda od dawna zapowiadaną płytę z piosenkami kabaretowymi, to może znajdzie się i ten utwór.
Jeśli chodzi o "Polskie życie", to dotychczas piosenka nie została nagrana na żadnym z albumów z Artystki. Proponuję jednak poczekać do maja, do planowanej premiery najnowszej płyty Pani Edyty, na której mają znaleźć się najprawdopodobniej m. in. cztery teksty A. Osieckiej z muz. S. Krajewskiego. Może wśród tej "czwórki" znajdzie się "Polskie życie"? Tego nie wiem na pewno, ale oczekiwany, kolejny album Pani Edyty już niedługo, więc sami sprawdzimy "zawartość", a nazwiska autorów i 56 - osobowa orkiestra już same imponują.
Witam, mam ogromną prośbę - pytanie, czy piosenka "mąż ideał", to ta, w której jest mowa o mężu, który nigdy nie ma czasu? bardzo zależy mi na odpowiedzi, z góry dziękuję i pozdrawiam
To może ja odpowiem:)))
Piosenka "Mąż ideał" faktycznie jest o mężu, który nigdy nie ma czasu dla swej żony, jest ciągle zajęty, zapracowany i na każde kwilenie żonki odpowiada" Nie mogę, bo nie mam czasu";)
Biedna ta żona, oj biedna ...:)
bardzo dziękuję za tak szybką reakcję ! widziałam już w wielu postach poszukujących tej piosenki, moze Ty wiesz, gdzie ją znaleźć? raz jeszcze serdecznie dziekuję
Jak już wcześniej pisał Pan Michał piosenka ta nie została ukazana na żadnej płycie, więc chyba raczej nie ma możliwości zdobycia jej w wykonaniu Pani Edytki.. a szkoda..
Pozdrawiam;)
Faktycznie, nie ma nigdzie tej piosenki.
Nie wiem, być może znajdzie się kiedyś w planach Pani Edyty płyta składającą się z tych bardziej kabaretowych piosenek i może "Mąż ideał" też się na niej znajdzie, ale na ten czas można ten utwór usłyszeć jedynie na recitalach (o ile przewiduje go program recitalu, oczywiście)