Wysłany: 08 Paź 2007 03:45 Po koncercie we Wrocławiu....
Już po moim pierwszym koncercie. Już po, a chciałoby się więcej... a ja wciąż tam jestem. Wciąż widzę jak Anioł śpiewa, jak tańczy i się uśmiecha... ja chcę znów! było cudownie, niesamowicie... to za mało. Nie da sie tego wszystkiego opisać słowami.
Zaczęło się od "Pcieszanki", a gdy Pani Edytka śpiewała "nie płacz maleńka, szkoda łez..." ja miałam "w środku płacz, w oczach suche łzy". Wprawdzie nie pamiętam kolejności piosenek. Wszystkie były słyszane przeze mnie pierwszy raz. Ale z "Miłością" wracałam do domu. Bo "wszystko dla Tej miłości". Pierwszy raz w życiu słyszałam "Chwalcie potęgę pieniądza", właśnie "Miłość", "Miasteczko Pana Andersena" i "Śpiewkę o pękniętym sercu" - ale nie pamiętam, bo zapatrzyłam się na Anioła i po policzkach płynęły łzy... było cudownie.
Pani Edytko dziękuję za wszystko, za łzy szczęścia i tęsknoty, za uśmiech, za to, że Pani jest. :* z całego serca dziękuję :*
jestem rozbita na drobne kawałeczki i bardzo tęsknię. tęskniłam, jak odchodziłam... ja chcę jeszcze raz!
1. Pocieszanka
2. Moje królestwo
3. Miłość
4. Niewysłowiona
5. Idź swoją drogą
6. To się nie sprzeda Pani Geppert
7. Cień księżyca
8. Jaka róża taki cierń
9. Kamień i mgła
10. Na krakowskim czy w Nohant
11. Mąż ideał
12. A ja nic
13. Pamiętaj o mnie
14. Zamiast
15. Z duszą na ramieniu (TAK! I to jeden z najbardziej poruszających utworów tego wieczora... Dziękuję...)
16. Modlitwa do dobrego Boga
17. Hej, człowieku!
18. Gdzie ja byłam gdzie (już spodziewana niespodzianka, ale cuuuuuuuuuuuuudo!! I genialna aranżacja Krzysia!)
19. Chwalcie potęgę pieniądza
20. Ciałko
21. Och, życie kocham cię nad życie! (OCHHH...............................)
22. Nie jest źle
23. Śpiewka o pękniętym sercu
24. Miasteczko Pana Andersena
Niewielka, przytulna sala, piękna scena, delikatne, kolorowe światła w tle, tworzące swoistą atmosferę każdej piosenki, rodzaj teatru światła i cienia. Żywiołowa wręcz publiczność, która wiedziała, dla kogo się tam zebrała.