Ten szczególny czas się zbliża wielkimi krokami...
Zaczarowana magią Świąt stanę samotnie
pod rozgwieżdżonym niebem
i patrząc na spadające płatki śniegu
pomyślę o ludziach, których noszę w sercu
życząc im spokojnych Świąt
wszędzie tam, gdziekolwiek są ...
Dziś do mojego kościoła grupka harcerzy przyniosła ogień betlejemski i zapaliła od niego cztery świece na wieńcu Adwentowym. To znak, że czas oczekiwania się kończy. Niech żar płomienia ogrzeje wszystkie serca, które tego pragną, a światło rozświetli każde zmartwione i zasmucone oblicze. Niech Święte Anioły, które go strzegą zaniosą do Was miłość i pokój oraz tyle radości i szczęścia, ile każdy was pragnie. W tej chwili moje ramiona, faceta ze słuszną wagą i wzrostem, wszystkich mocno obejmują i przyciskają do serca. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia życzy Gabriel omc Archanioł.
Ja także przyłączam się do życzeń i mam nadzieję, że zarówno dla p. Edyty jak i dla Was te Święta będą wyjątkowe - ciepłe, rodzinne, spokojne...Że odpoczniecie i nabierzecie sił do stawienia czoła nowym wyzwaniom w Roku 2009. I mam nadzieję, że ten Nowy Rok będzie dużo lepszy od tego co odchodzi, nawet jeśli ten był bardzo dobry.
Życzę wam odpoczynku, zatrzymania się w tej codzienności oraz magii, aby udało się Wam ją dostrzec.