Wysłany: 09 Paź 2008 09:34 Teatr Rozrywki w Chorzowie :)
8 grudnia, w poniedziałek o godz. 19:00, w Teatrze Rozrywki w Chorzowie odbędzie się koncert Pani Edytki. Bilety w cenie 80 zł. Rezerwacja pod nr tel (32) 346 19 34.
I z rezerwacją radzę się spieszyć, bo dobrych miejsc już nie ma.. Dziś dzwoniłam i mam miejsca chyba w 9 rzędzie.. no ale są http://www.teatr-rozrywki...php?m=12&r=2008
A informacji sama nie znalazłam - tylko podaję
Buźka wszystkim!
Klaudia,ja znam te salę - to są BARDZO DOBRE miejsca tym, którzy mają bilety w pierwszych trzech rzędach to ja raczej współczuję... Scena jest bardzo wysoko, a pierwszy rząd kolanami podpiera deski, które hen w górze kończą się sceną...
Dobrze wiecie, że na koncertach pojawiam się rzadko ... ostatnio ... kilka miesięcy temu. W relacjach tych nie jestem najlepsza i ... nie przedstawię Wam kolejności prezentowanych utworów, albowiem błądzę w tym wszystkim niczym dziecko we mgle.
Jestem jak zwykle nieporadna.
Z najprawdziwszą nieporadnością , której świadoma jestem jak nigdy dotąd powiem Wam (w sekrecie), że... zgubiłam się...
„Lęk się rodzi,
Świat truchleje
Zgubiliśmy się”...
"Pięknie" - dobiegł moich uszu ten szept. Mógłby być moim własnym.
Waszym...
Był to ostatni utwór prezentowany tego wieczoru....Świąteczny, nastrojowy, refleksyjny....
Mnie po tym wieczorze też wyjątkowo trudno pozbierać myśli... Jak usłyszałam słowa "I kiedy WRACA znów, brak jej słów..." - już wiedziałam, że to tym razem piosenka o mnie...
Kasia zmobilizowała mnie, żeby coś z siebie wykrzesać...
Mówiąc krótko - był to najpiękniejszy koncert, jaki widziałam tej jesieni. Po prostu. Te zupełnie nowe gesty, zaśpiewy, ta potężna energia płynąca ze sceny... Piękny spektakl świateł scenicznych, prawdziwy fortepian na scenie... I te szepty w ciszy i ciemnościach dobiegające z widowni "ależ to piękne"...
A tak się właśnie zastanawiałam, czy tylko mnie się wydawał ten koncert taki.. inny? wyjątkowy? Pani Edyta była tego wieczoru po prostu wulkanem emocji i energii..
Czyli nie jestem odosobniona..
"Co układało się nie tak
Nagle mija a nie wiemy jak..
Cóż Szczęściary. Miałyście kolejny piękny wieczór i cudowny koncert. Mocno zazdroszczę „Zgubiliśmy się” i „prawdziwego” fortepianu akompaniującego Pani Edycie. Mam nadzieję że kiedyś Nasza Gwiazda nagra płytkę z wykonywanymi przez siebie utworami, szczególnie tymi nigdzie nie zarejestrowanymi, pojawiającymi się (i to rzadko) tylko na koncertach i recitalach. Marzy mi się sytuacja jak z bootlegami z koncertów Pearl Jam, gdzie każdy występ to oficjalna płytka, może z nie najlepszą jakością i oprawą (okładka płyty to czysta asceza) ale za to z niepowtarzalnym nastrojem i powerem. Może coś na oficjalnej stronie Pani Edyty do ściągnięcia (oczywiście nie za darmo). Z drugiej strony widzę (uszami) że Pani Edyta i Pan Piotr to perfekcjoniści w swoich wydawniczych projektach i na kompromisy jakościowe nagrania na pewno się nie zgodzą, ale pomarzyć można. Pozdrawiam żeńską część forum. Do miłego.
Tak wam zazdroszczę... Mieszkam w Katowicach, czyli bardzo nie daleko miejsca koncertu. Nie dane mi jednak było oglądac Pani Edyty na żywo. Pozostaje mi tylko czekac na następną szanse. Na występ gdzieś w pobliżu.
Dziękuję wam bardzo za tę relacje... Łza się w oku kręci...