Wysłany: 15 Lut 2007 04:10 Światowa premiera "Śpiewam życie"
Jak wynika z zamieszczonych ostatnio informacji na stronie niemieckiego wydawnictwa Oriente Musik, premiera albumu "Śpiewam życie" na światowy rynek muzyczny, została przesunięta na dzień 1 czerwca br.
Miejmy nadzieję, że album ten nakładem wydawnictwa Oriente Musik będzie również dostępny w Polsce. 1 czerwca to Dzień Dziecka, a więc byłby to dla wszystkich Fanów wspaniały prezent.
Michał Ziarno [Usunięty]
Wysłany: 15 Lut 2007 04:21
Żeby o tym Dniu Dziecka nikt źle nie odebrał tego, co mam na myśli, to dodam, że mam na myśli również siebie. Zresztą każda okazja jest dobra do sprawiania sobie, czy komuś prezentów, a zwłaszcza taaaaakich ......
A ja zapomniałam się pochwalic że dowód mam już!! Wczoraj odebrałam To tak a propos tego dnia dziecka. Nie martw się nikt źle nie odbierze.
A czy ta niemiecka płyta będzie się różniła od polskiej płyty? A jesli tak to wiadomo czym? Okładką?
_________________ Ty cieniem przy mnie stój
Michał Ziarno [Usunięty]
Wysłany: 15 Lut 2007 06:56
Paulka.
Z tego mi na dzisiaj wiadomo, to wiem, że teksty piosenek i opis na okładce mają być przetłumaczone na język angielski i chyba też niemiecki. Co do reszty - nie mam pojęcia. Na pewno jednak nagrania pozostaną w oryginalnej wersji językowej.
Czuję, że "światowa premiera" się powiedzie. "Śpiewam życie" to recital z Kroke. Oriente Musik publikuje ich płyty, które cieszą się ogromnym powodzeniem. A w sumie, to dzięki Pani Edytce znamy Kroke, które tak fajnie aranżuje Jej piosenki.
4 dni do premiery. Liczymy na to, że pojawi się w Polsce, wprawdzie mamy wydanie bardziej... oryginalne, ale to i tak jest wielkie wydarzenie, przynajmniej dla nas. Będzie to eksponat w kolekcji, przedmiot fana, coś, z czego będziemy mogli być dumni.
Po prostu piękna ta okładka! To zdjęcie jest z sesji, z której mamy zdjęcia w książeczce z "Wierzę piosence". To też jest. Okładka śliczna tak jak zresztą sama Pani Edyta!
No i... płytka rzeczywiście jest cudowna!!! Pięknie wydana, jak przystało na Oriente Musik. Zdjęcie Pani Edyty jest tylko jedno - to na okładce, na tle KROKE (foto Pani Edyty pochodzące z sesji w 2002 roku). Wewnątrz zamieszczone zostały teksty piosenek w języku polskim, opisy i krótkie cytaty utworów w języku niemieckim oraz po niemiecku kilka zdań od Pani Edyty, w tym m. in. podziękowania dla Muzyków.
Do tych ciekawostek dodam, że Oriente Express realizuje bardzo szybko zamówienie - w czwartek dokonałem płatności przelewem, a dziś, tj. 5 dni później otrzymałem wprost z Berlina przesyłkę z płytą.